Berentocht

Berentocht 2019

Het weekend van 9 op 10 februari vindt de Berentocht 2019 plaats! En het wordt natuurlijk weer bere gezellig dus zorg dat je er bij bent. We verzamelen zaterdag 9 februari om 16:00 op ons clubhuis om naar de geheime locatie te vertrekken. Hier zullen we avondeten en daarna zal de wandeltocht beginnen. Gedurende de wandeltocht zal er een hapje en een warm drankje te krijgen zijn op de posten. Na de wandeling zullen we met zijn allen er nog een gezellige avond van maken. Zondag 10 februari zullen we uiterlijk om 13:00 uur weer terug zijn op ons eigen clubhuis waar we de berentocht gezamenlijk zullen afsluiten. De berentocht zal 12,50 kosten voor jeugdleden (Wildevaart en Explorers) en €15,00 kosten voor de volwassenen. Dit kan zowel cash betaald worden als overgemaakt worden op zaterdag bij aanvang op het clubhuis.

Aanmelden voor de berentocht kan via berentocht2019@gmail.com laat daarbij ook graag weten of je met de auto kan komen en hoeveel mensen je mee kan nemen in de auto.

Laat zo snel mogelijk aan ons weten of je erbij bent!

Wij kijken er enorm naar uit!!

Groetjes,

De Loodsen

Algemeen
Eens per jaar in februari of maart, als het nog erg koud is in Nederland trekken wij een weekend erop uit met de Wilde Vaart, Explorers, Loodsen, Leiding en (jawel) ouders! Wij gaan dan op berentocht en zijn niet bang!

Traditioneel zetten de Loodsen ergens op een geheime locatie een barre tocht uit voor de leiding, oudste onderdelen en stoere ouders. Ook de PlusScouts worden uitgenodigd. Zaterdagmiddag wordt de chauffeurs ingefluisterd waar zij heen moeten en de rest krijgt wat leesvoer met zin en onzin in de vorm van een krantje. De reis gaat naar een van de vele andere clubhuizen in Nederland, altijd in een mooi gebied.Berentocht

BerentochtGesterkt door warme soep en brood worden de groepjes, sommige fanatieker dan andere, ingedeeld. In een tactische volgorde worden de groepjes weggestuurd met de meest fantastische routes. Her en der kom je nog wel eens een ander groepje tegen, maar verder is het genieten van een heerlijke rustige (koude) tocht. Als alles goed gaat, komt iedereen weer terug op het beginpunt waar het warmer is dan buiten en waar wat opwarmertjes staan te wachten. ‘s Morgens is het samen opruimen en naar huis: lekker languit in bad, blaren tellen en stoere verhalen vertellen!