Inzamelactie voedselbank

Omdat er aan het einde van het jaar heel veel acties voor de voedselbank zijn hebben wij besloten om onze actie te verplaatsen naar het voorjaar. Van 3 t/m 24 maart 2018 houden wij onze inzamelactie zodat we alles vóór Pasen kunnen inleveren bij de voedselbank. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina.

Scouting Orion spaart voor voedselbank
In Nederland leven 1,3 miljoen mensen, waarvan 375.000 kinderen, in armoede. In december 2013 kregen 85.000 mensen in Nederland steun van de voedselbanken. In Leidschendam-Voorburg zijn 130 gezinnen (in totaal ongeveer 400 mensen) klant bij de voedselbank. De klanten van de voedselbank zijn heel verschillend en om verschillende redenen in de problemen geraakt. Meer informatie kan je vinden op www.voedselbankennederland.nl.

In 2014 hebben we met elkaar 7 boodschappentassen met levensmiddelen en 27.817 Douwe Egberts-punten (ruim 55 pakken koffie) ingezameld en in 2015 verbeterden we dit resultaat met 2 volle dozen met levensmiddelen extra. Ook de inzamelactie van 2016 was succesvol! Dit jaar kan iedereen gedurende de maand maart een steentje bijdragen voor Voedselbank Nederland en voedselbank Leidschendam-Voorburg. Hoe? Lees hieronder verder!

Punten Douwe Egberts/Pickwick
Voor het 5e jaar zamelen de Lions punten in van Douwe Egberts/Pickwick voor de voedselbanken van Nederland. Met deze punten worden pakken koffie voor de voedselbanken gekocht. Douwe Egberts steunt de actie en zorgt er zo voor dat er nog meer koffie naar de voedselbanken kan. Het lijkt misschien iets kleins, maar mensen zijn erg blij met de pakken koffie in het pakket! Meer informatie over de actie kan je vinden op www.lionshelpen.nl.

Hebben jullie punten van Douwe Egberts/Pickwick en doen jullie er niets mee? Doe ze in de doos bij de bar in het clubhuis. Wij tellen alle punten en leveren ze in bij de Lions.

Lang houdbare levensmiddelen
De voedselbank Leidschendam-Voorburg (www.stichtingburen.nl) heeft ook altijd lang houdbare levensmiddelen en andere producten nodig. Denk aan pasta en rijst, bijpassende saus; conserven: groente, vlees en fruit in blik; houdbaar broodbeleg; koffie en thee; suiker; wasmiddelen, schoonmaakmiddelen; tandpasta, shampoo, deodorant; maandverband/tampons; luiers en babydoekjes.

Hebben jullie nog iets in de voorraadkast staan of zat er iets in je kerstpakket wat je eigenlijk toch niet gebruikt? Lever het in! Wij zorgen dat alles bij de voedselbank Leidschendam-Voorburg terecht komt.

Let op: producten mogen niet over de uiterste houdbaarheidsdatum zijn en verpakkingen moeten nog dicht zijn. Wij zamelen geen alcohol in en ook geen producten die in de koelkast of vriezer moeten.

We hopen dat jullie allemaal mee doen en dat we met elkaar heel veel punten en levensmiddelen. Alvast bedankt namens de voedselbanken Nederland en voedselbank Leidschendam-Voorburg.